Corona: update 10 april
10 april 2020
Succes met de nieuwe leerstof
19 april 2020

Corona: update 16 april

Beste ouders,

Gisteren was er weer een samenkomst van de veiligheidsraad. Er volgde nadien opnieuw een persmoment met wat meer info omtrent de scholen. De scholen blijven dus dicht tot 3 mei, wat erna moet gebeuren weten we dus tot op heden ook nog niet.

NOODopvang

Er wordt opnieuw NOODopvang voorzien, gelieve via deze link in te schrijven indien jullie volgende week wensen gebruik te maken van deze opvang. Alvast bedankt voor de medewerking!

Nieuwe leerstof

Maandag start het derde trimester. Er wordt vanuit de overheid verwacht om nieuwe leerstof aan te reiken. Het STAP-team is momenteel bezig met de voorbereidingen om de kinderen te voorzien van nieuwe leerstof volgens het systeem van “pre-teaching”. Dit houdt in dat onze leerlingen de nieuwe leerstof nu voor het eerst zullen zien, maar eens de school weer open gaat (we hopen met jullie mee) we uiteraard op die leerstof nog terug zullen komen.

De juffen en meesters maakten tijdens de voorbije weken afspraken met elkaar zodat het aanbod in de verschillende klassen goed afgestemd is op elkaar. Wat en hoe het wordt aangeboden kunnen jullie de komende dagen volgen op de klasblogs. Zowel bij het uitwerken van het lessenpakket als het houden van (eventuele) videogesprekken werd rekening gehouden met de richtlijnen van het ministerie en die van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Hierdoor wordt dus ook steeds rekening gehouden met de thuissituatie van elk kind… Heeft u vragen over de leerstof? De leerkrachten zijn ook bereikbaar via hun e-mailadres, terug te vinden op de schoolwebsite.

Er zal ook wat materiaal voorzien zijn voor de oudste kleuters zodat ze de overgang naar de Zeilboot goed kunnen voorbereiden.

Ophalen boeken

Maandag start het derde trimester, dan kan ook het nodige materiaal worden opgehaald op school. Juf Dorothée zal vanaf 8.30 uur klaar staan in de refter om jullie het boekenpakket mee te geven. Voor de klassen van de middenbouw (Het Vliegtuig, de Luchtballon en de Helikopter) zal het gerief klaar liggen onder het afdak dat te bereiken is via de inkom van Wevelgemstraat (deur aan Putstraat). Boeken kunnen maandag opgehaald worden tot 18.30 uur. Neem dus zeker een boeken(tas) mee.

Opgepast: ook voor het ophalen van de boeken geldt de social distancing-maatregel. Het is dus zeker niet de bedoeling dat jullie stipt om 8.30 uur op school zijn. Jullie hebben de hele dag de tijd. De kinderen krijgen weekcontracten, dus hoeven niet stipt om 8.30 uur uit de startblokken te schieten.

Laatste trimester

In het derde trimester staan (stonden?) nog heel wat leuke activiteiten gepland (schoolreis, sportdag, …). Het is dus momenteel nog heel onduidelijk wat hiermee moet gebeuren. We volgen de info van dag tot dag op en proberen steeds de juiste beslissing te nemen, en dat zal helaas niet steeds de leukste beslissing worden. Momenteel kunnen we enkel maar hopen dat we het schooljaar waardig zullen kunnen afsluiten en dat de kinderen -naast het verwerven van nieuwe leerstof- ook nog leuke momenten samen kunnen beleven. Want die zijn zeker ook belangrijk. Als de tijd rijp is, zullen we hier verder over communiceren.

Alvast bedankt voor jullie begrip en jullie medewerking,

Maarten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *