Corona: update 17 maart
17 maart 2020
Corona: update 28 maart
28 maart 2020

Corona: update 19 maart

Beste ouders,

Er was gisteren een overleg tussen de onderwijskoepels en de minister van onderwijs. Daarin werden de maatregelen nog wat scherper gesteld, maar voor onze NOODopvang verandert er eigenlijk vrij weinig.

Deze nieuwe richtlijn moeten we wel met jullie meegeven: Wij voorzien NOODopvang voor gezonde kinderen van ouders die een job in een cruciale sector (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie) uitoefenen.

Voor wie deze NOODopvang volgende week van toepassing is, gelieve in te schrijven via deze link. Alvast bedankt voor de medewerking!

Blijf verder ook de klasblog van uw kind in de gaten houden voor eventuele nieuwe taken, nieuw oefenmateriaal. Leerkrachten blijven opvolgen wat er binnenkomt aan materiaal en filteren wat interessant kan zijn voor de leerlingen van hun klas.

Het uitdelen van de koeken kan helaas niet doorgaan op de voorziene data. We bekijken met de werkgroep hoe we dit zullen aanpakken als we hiervoor groen licht krijgen. Dank voor het begrip!

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden.  Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u.  Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

Groetjes,
Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *