Corona: update 25 april
25 april 2020
Extra ophaalmoment
3 mei 2020

Corona: update 30 april

Beste ouders,

Zoals steeds proberen we naar het einde van de week toe een update mee te geven met vooral praktische schikkingen die voor jullie belangrijk zijn.

NOODopvang

Ook volgende week organiseren we opnieuw een NOODopvang. Vanaf 4 mei zullen er meer sectoren opnieuw opstarten, we begrijpen dat er hierdoor minder ouders van thuis uit zullen kunnen werken en dus zelf niet meer zullen kunnen instaan voor de opvang van hun kinderen. De schoolopvang kan hier een oplossing bieden, maar gelieve hiervoor zeker via deze link in te schrijven zodat we ons kunnen houden aan de principes van de contactbubbels, social distancing en het naleven van de voorzorgsmaatregelen. Dank!

Nieuw ophaalmoment: zondag tussen 9u30 en 12u

We hebben met het team intussen begrepen dat er waarschijnlijk nog meerdere ophaalmomenten zullen volgen. We opteren dan ook om tweewekelijks (zolang nodig) een ophaalmoment te voorzien en dit op zondagvoormiddag tussen 9u30 en 12u. Nu zondag zal er iets klaar liggen voor alle klassen, behalve de Voetstapjesklas. Voor hen is er een andere regeling.

Net zoals de vorige keer kan iedereen zich aanmelden aan de refter (afstand respecteren, refter niet betreden). De klassen van de middenbouw (het Vliegtuig, de Helikopter en de Luchtballon) zullen hun materiaal opnieuw onder het groene afdak vinden tussen het rode en het grijze gebouw.

Opstart school

Er waren deze week heel wat (online) overlegmomenten. Volgende week volgt er nog meer nieuws vanuit Brussel, onder andere omtrent de opvang. Eens we alle puzzelstukjes hebben, kunnen we de puzzel leggen. Maar we zijn op goede weg…

We hadden graag een zicht gekregen op het aantal kinderen dat in de opvang zal verblijven vanaf de heropstart (halverwege mei). Het is misschien nog vroeg voor jullie om daar een zicht op te hebben, maar het helpt ons zeker vooruit om verder te kunnen puzzelen. Bij het opmaken ven onze risicoanalyse hebben we momenteel daar nog de grootste vraagtekens. Alvast bedankt voor de medewerking om deze bevraging tegen zondagavond in te vullen indien u opvang nodig hebt (naast de lessen die georganiseerd zullen worden).

Ouderbevraging veilige schoolomgeving

Ik maak van de gelegenheid gebruik om nog eens reclame te maken om de volgende bevraging in te vullen (voor wie dit nog niet zou gedaan hebben.. Het zal ons heel wat wijzer maken over hoe u denkt over onze schoolomgeving en welke mogelijke initiatieven in de toekomst eventueel op poten kunnen worden gezet. Alvast bedankt om hiervoor een tiental minuten van uw tijd op te offeren. Deze bevraging is het resultaat van een samenwerking tussen de school, de schoolraad en de schepen van mobiliteit.

Hou jullie goed,
Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *